Noi, cei de la ISOMAT, suntem pasionați de inovare și acordăm o atenție deosebită dezvoltării de noi produse. În acest scop, compania noastră dispune de un departament de Cercetare și Dezvoltare bine organizat, alcătuit din 5 secții chimice diferite, în care își desfășoară activitatea personal științific specializat, și care creează anual 10-20 de produse noi, în conformitate cu nevoile pieței și evoluțiile tehnologice din sectorul construcțiilor. În același timp, departamentul aduce îmbunătățiri produselor existente ale companiei, atunci când este necesar.

Crearea de noi produse este un proces necesar, de o importanță fundamentală pentru strategia de dezvoltare continuă a companiei noastre, atât în Grecia cât și pe piețele externe deosebit de exigente.

În ultimii ani, am pus un accent deosebit pe dezvoltarea unei game de produse esențiale pentru renovare și reparații. Ne-am îmbogățit astfel foarte mult categoria de produse pentru reparații, creând în același timp mai multe linii noi de produse pentru decorare și renovare. Cel mai important grup de produse creat a fost cel al vopselelor pentru interior și exterior ISOMAT COLOR SYSTEM, grație cărora ISOMAT a intrat cu un succes deosebit pe piața extrem de competitivă a vopselelor pentru construcții. Gama de vopsele este îmbogățită în fiecare an cu produse noi, mai specializate, cum ar fi seria de produse pentru protecția lemnului de la ISOMAT, deosebite prin calitatea lor superioară.

Special concepută pentru renovarea și modernizarea estetică a spațiilor interioare și exterioare este și seria de șape de ciment și acoperiri decorative pentru pardoseli și pereți, pe care am creat-o și am completat-o cu materiale noi și inovatoare, care au fost foarte bine primite pe multe piețe, atât pentru calitatea lor cât și pentru nivelul estetic ridicat al rezultatului obținut.

Pentru modernizarea energetică a clădirilor, care este susținută și consolidată prin programe ale Uniunii Europene, am conceput seria de sisteme integrate de produse pentru izolarea termică exterioară a clădirilor, ISOMAT THERMOSYSTEM și KELYFOS, certificate pe baza ETAG 004, EAD 040083-00-0404, care constituie, în același timp, o soluție excelentă pentru renovarea clădirilor și contribuie la modernizarea estetică a fațadelor.

De asemenea, în 2012, ISOMAT a realizat o investiție de mai multe milioane de euro pentru a crea o unitate complet integrată pe verticală de fabricație de produse pe bază de poliuretan, îmbogățindu-și gama cu sistemele poliuretanice inovatoare ISOMAT POLYURETHANE SYSTEMS, care includ materiale hidroizolante, pardoseli, etanșanți, grunduri și adezivi. ISOMAT este una dintre puținele companii din lume care dețin această tehnologie în domeniul materialelor de construcție, ceea ce îi conferă un avantaj competitiv pentru dezvoltarea ulterioară a vânzărilor la export și intrarea pe noi piețe.