Hidroizolarea inversată a terasei

MATERIALE PROPUSE

AQUAMAT-FLEX Mortar hidroizolant flexibil, bicomponent

AQUAMAT-ELASTIC Mortar hidroizolant elastic, bicomponent

DUROCRET Mortar pe bază de ciment şi răşini, pentru reparaţii

RAPICRET Mortar cu priză rapidă, pentru reparaţii

ADIPLAST Răşină de construcţii, pentru multiple imbunatatiri a calitatii mortarelor

ŢESĂTURĂ POLIESTERICĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Ţesătură poliesterică pentru armarea hidroizolaţiilor

PLASĂ DIN FIBRĂ DE STICLĂ PENTRU ARMAREA HIDROIZOLAŢIILOR Plasă din fiberglass pentru armarea hidroizolaţiilor

 

I. NATURA PROBLEMEI – CERINŢE

Dacă alegem soluţia hidroizolării inversate a terasei, când stratul hidroizolant se află sub izolaţia termică, o importanţă deosebită capătă rezistenţa hidroizolaţiei la umiditatea rămasă, oclusă între termoizolaţie şi hidroizolaţie. În plus, materialul hidroizolant trebuie să aibă o aderenţă perfectă la suport, elasticitate, fiabilitate şi durabilitate.

 

II. SOLUŢIA

Cerinţele de mai sus sunt realizate pe deplin prin aplicarea mortarului hidroizolant flexibil AQUAMAT-FLEX. Aplicarea acestuia pe terasă creează un strat hidroizolant continuu, cu aderenţă excelentă la suport, rezistenţă mare şi durabilitate.

 

III. APLICAREA

 

Pregătirea suportului

 1. Curăţarea temeinică a suprafeţei de materiale şubrede, grăsimi, praf, etc.

 2. Eventualele corecturi ale pantelor terasei se recomandă să fie efectuate cu un mortar de ciment consistent (ciment : nisip = 1 : 2 la 1 : 3), aditivat cu răşină pentru construcţii ADIPLAST.
  De asemenea, se recomandă întărirea aderenţei mortarului la suport cu un strat de legatură cu ADIPLAST (ciment : nisip : ADIPLAST : apă = 1 : 1 : 0,5 : 0,5 la volum).

 3. Colţul format la îmbinarea dintre terasă şi elementele verticale (parapet, capul casei scărilor, etc) se udă şi se plombează pe toată lungimea sa cu mortarul de ciment DUROCRET cu răşină gata preparat, sau cu un mortar de ciment aditivat cu răşina pentru construcţii ADIPLAST (formarea unei scafe triunghiulare cu laturile de 5-6cm). Atunci când lucrările sunt urgente, alternativ poate fi utilizat ca material de plombare mortarul de reparaţii RAPICRET, cu priză rapidă.
  Consumul de DUROCRET: 1,9-2,7 kg/m. liniar de scafă.

 4. Udarea adecvată a întregii suprafeţe a suportului, fără a forma băltoace.

 

Aplicarea produsului AQUAMAT-FLEX

 1. Conţinutul unui sac de 25 kg (component Α) de AQUAMAT-FLEX se adaugă în cele 8 kg de lichid (component Β), amestecând continuu, până la formarea unei paste omogene, bună de aplicat. Pentru amestec poate fi utilizat un malaxor cu turaţie redusă (300 rotaţii pe minut).

 2. Se aplică un strat de AQUAMAT-FLEX, de lăţimea armăturii (ţesătură poliesterică sau plasă din fibre de sticlă) şi, cât este încă proaspăt, se montează armătura. În acelaşi mod continuă aplicarea şi pe restul suprafeţei. Fâşiile de armătură se aplică succesiv suprapunându-se pe 5-10 cm.
  După uscarea acestui strat mai urmează 2 straturi generale de AQUAMAT-FLEX pe toată suprafaţa terasei. Stratul al doilea se aplică după uscarea primului. Pentru evitarea fisurării materialului, grosimea unui strat nu va depăşi 1 mm.
  Hidroizolaţia se extinde şi la suprafeţele verticale (parapete, capul casei scărilor, etc) la înălţimea de cel puţin 15-20 cm, pentru a forma un bazin etanş.
  Consumul de AQUAMAT-FLEX: 3,5 kg/m2.

 

Fixarea termoizolaţiei

Pe hidroizolaţie, după uscarea acesteia, se aplică plăcile de polistiren extrudat prin simplă presare. În continuare se aplică geotextil sau pânză de sac sintetică. În final se montează plăcile pentru terasă sau pietriş (în strat de 6-8 cm) pentru protejarea hidroizolaţiei şi a termoizolaţiei împotriva radiaţiei solare şi a vântului. Totodată se realizează şi o bună accesibilitate a teraseil.

 

IV. NOTE

 • Alternativ, pentru aplicaţia de mai sus, în afară de AQUAMAT-FLEX poate fi utilizat şi AQUAMAT-ELASTIC.
 • Pe timpul aplicării, temperatura trebuie să fie de minimum +5˚C.
 • Suprafaţa proaspăt acoperită trebuie protejată de temperaturi înalte, de ploaie şi îngheţ.
 • Produsul conţine ciment, cu reacţie alcalină cu apa şi este clasificat ca iritant.
 • Consultaţi instrucţiunile de utilizare în siguranţă şi măsurile preventive înscrise pe ambalaj.
ro9-1